Als MKB ondernemer wordt u in deze crisis enorm op de proef gesteld. Financiën, strategie en reorganisatie voeren de boventoon. Naast de goede adviezen van uw accountant, heeft u in deze tijd mogelijk ook behoefte aan een financiële rechterhand die samen met u "het dubbeltje de goede kant op duwt". Uiteraard iemand met aantoonbaar succesvolle ervaring en op afroep inzetbaar.

In een crisis-situatie als deze staat u onder hoge druk om onder andere de volgende zaken aan te pakken:

  • Liquiditeit creëren om te overleven door kostenreductie, slagvaardig werkkapitaalmanagement en gebruik maken van subsidieregelingen
  • Stuurinformatie versnellen om overzicht te houden, snel te kunnen schakelen en voorbereid te zijn op mogelijke scenario's
  • Financiering uitbreiden ter overbrugging en verwachtingen managen van de financiers (zoals bijzonder beheer van banken)
  • Reorganiseren om kosten te besparen, voorbereid te zijn op de 1,5 meter economie en uw verdiencapaciteit te vergroten
  • Risicokapitaal aantrekken om het financiële plaatje rond te krijgen en voordelen van strategische samenwerking te realiseren
  • Voorbereiding op een worst case scenario waarin u een "veilige haven" heeft voor uw vermogen en eventueel kunt doorstarten

Uw accountant adviseert u op bovenstaande gebieden, maar daarnaast heeft u behoefte aan strategisch, daadkrachtig en overtuigend handelen om bovenstaande in hoog tempo te realiseren. Indien u hiervoor geen financiële manager op directieniveau in uw bedrijf heeft, is een financiële rechterhand op afroep een goed alternatief.

Na aantoonbare successen in de internetcrisis en de kredietcrisis in het verleden, zijn wij ook in deze Coronacrisis de rechterhand van ondernemers voor bovenstaande uitdagingen. Check vooral onze projecten en referenties op onze website (www.nino-obbes.nl). Indien gewenst, brengen wij u met enkele bestaande klanten in contact. Wij werken op afroep en op de wijze zoals het u het beste past. Altijd in optimale samenwerking met uw accountant of andere adviseurs. Altijd op een kosteneffectieve wijze.

Wilt u weten welke toegevoegde waarde wij aan u kunnen bieden? Aarzelt u dan niet geheel kosteloos en vrijblijvend contact met ons op te nemen (tel:0629202473, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)! Graag investeren wij tijd in het begrijpen van uw uitdaging en het opstellen van een plan van aanpak.

Door het Coronavirus daalt de vraag en moet u alle zeilen bijzetten om dit qua liquiditeit op te kunnen vangen. Weet u waar u financieel staat? Heeft u voldoende stuurinformatie? Heeft u een concrete aanpak? Het zoveel mogelijk op peil houden van de resultaten en het verlagen van uw investeringen in werkkapitaal/vaste activa is cruciaal. Maar tegelijkertijd is het van belang om strategische focus te houden op bedrijfsactiviteiten met toegevoegde waarde op lange termijn en kritisch te blijven op de prestaties en onderliggende business modellen van bedrijfsonderdelen.

De banken willen gelukkig met u meedenken, onder andere door het uitstellen van aflossingen en tijdelijke verruimingen van het krediet. Dit geldt ook voor risicokapitaalverschaffers. Uiteraard willen zij in een beknopt financieel/reorganisatieplan uw financieringsbehoefte helder krijgen en overtuigd worden van de toekomstbestendigheid van uw bedrijf.

Ons dagelijks werk is het samen met ondernemers opstellen én realiseren van financiële en reorganisatieplannen. Ombuigen van stagnatie/neergang en eventueel doorstart is ons specialisme. Check vooral onze referenties op onze website (Klanten en Projecten). Wij werken altijd optimaal samen met uw accountant of andere adviseurs en op een kosteneffectieve wijze zonder open einden/verrassingen achteraf.

Wilt u weten welke toegevoegde waarde wij aan u kunnen bieden? Aarzelt u dan niet geheel kosteloos en vrijblijvend contact met ons op te nemen (tel:0629202473, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)! Graag investeren wij tijd in het begrijpen van uw uitdaging en het opstellen van een praktische oplossingsrichting.