Door REWIN West-Brabant werden wij benaderd om de directeur-eigenaar van FruitCup, Marco van Overveld, te begeleiden bij het realiseren van zijn bedrijfsfinanciering. FruitCup is een vooruitstrevend bedrijf gespecialiseerd in het verwerken van vers fruit en het maken van rauwkosten. In 2012 werd de online bedrijfsactiviteit Fruitylicious ofwel www.hippefruitmand.nl overgenomen waarvoor een uitbreiding van de financiering noodzakelijk was. Met support van de subsidie Brabant Financial Matching en Rabobank Roosendaal –Woensdrecht is dat ons gelukt.

 

FruitCup

FruitCup verwerkt reeds vanaf 2006 vers fruit en rauwkosten voor groothandels, retailers, grootverbruikers en horeca. Dagelijks worden op ambachtelijke wijze, en zonder conserveringsmiddelen, verse groenten en fruit uit alle windstreken verwerkt tot fruitsalades en rauwkosten in diverse samenstellingen en verpakkingen op maat van de klant. Inmiddels heeft FruitCup een goede positie opgebouwd bij een groot aantal partijen in Brabant en daarbuiten, die erg tevreden zijn over het aanbod, waardoor er groeipotentieel is en de vooruitzichten goed zijn.

In 2012 is een nieuwe bedrijfsactiviteit overgenomen, Fruitylicious ofwel www.hippefruitmand.nl, hetgeen een vooruitstrevend concept is dat een extra impuls kan geven aan de groei en ontwikkeling van FruitCup. Op deze website kunt u een fruitmand rond diverse thema’s laten bezorgen in de Benelux. FruitCup heeft inmiddels overeenkomsten met diverse internetbedrijven, zoals Greetz.

Bedrijfsfinanciering

Als gevolg van de groeifase waarin het bedrijf zich bevindt en de investeringen in de overname en de inrichting van de productielocatie, was de financiering een uitdaging. Gelukkig maakte de subsidie Brabant Financial Matching professionele financieringsbegeleiding mogelijk.

Samen met Marco werd door ons gestart met een haalbaarheidsanalyse en het aanscherpen, focussen en vastleggen van het bedrijfsplan in de taal van de financier. Vervolgens werd het financieel plan opgesteld in termen van rentabiliteit, solvabiliteit, liquiditeit en financierbaarheid vanuit verschillende scenario’s. Tenslotte werden  contacten onderhouden met de verkopende partij en werden verschillende financiers uit het netwerk van NOB uitgenodigd voor een rondleiding en een overtuigende presentatie. Rabobank Roosendaal-Woensdracht pakte de aanvraag enthousiast op en toonde vertrouwen in Marco en zijn bedrijf.

 

Quote van de klant

“Nino Obbes is kritisch en tegelijkertijd erg gedreven om een goede financieringsoplossing te vinden in zijn netwerk en spreekt de taal van de financiers uitstekend”